Efervescența din depozite pare să ajungă la cote maxime, dar magazinele online încă mai pot face mici ajustări pentru a optimiza operațiunile și a minimiza costurile. Anul 2022 a fost despre creșterea prețurilor pentru combustibili, provocări în lanțurile de aprovizionare și schimbarea obiceiurilor de consum.

Nu avem o baghetă magică pe care să o folosim pentru a rezolva nevoile din e-commerce în sezonul de vârf, dar am pregătit mai jos câteva sfaturi care te pot ajuta, dacă ai un business online.

1. Monitorizează știrile

Subiectele legate de lanțurile de aprovizionare și logistică continuă să domine, deoarece se întâmplă schimbări rapide pentru transportatori, care sunt obligați să ajusteze tarifele, schimburile prețurilor la combustibil. Toate acestea pot duce la încetinirea transportului anumitor mărfuri. Fii atent la veștile care apar în legătură cu întreruperile de rețea inbound și outbound. Noutățile pe care le primești de la furnizorul tău de 3PL sunt la fel de importante. Dacă un transportator întârzie sau încarcă un camion greșit, este nevoie de o echipă care să aibă grijă de acest lucru și care știe cum să răspundă pentru a remedia din timp. În perioada aceasta fiecare eveniment major poate avea un impact asupra fluxului tău last mile.

2. Creează o echipă internă

O echipă dedicată va putea să preia o situație neașteptată și să stabilească rapid răspunsurile companiei cu privire la schimbările de transport sau de volume. De asemenea, va putea ține legătura permanent cu un partener 3PL. Fiecare dintre grupurile tale operaționale de bază poate funcționa ușor, fie că organizezi  doar un grup pe Teams sau ai o listă de e-mail. Înainte de a începe vânzările de sărbători, ar fi bine să denumești un responsabil pentru crearea următorilor pași atunci când apar probleme și stabilește ce transmiți clienților și ce comunici intern.

3. Verifică nivelurile de inventar pentru ambalare și banda

În mod obișnuit, majoritatea ownerilor sunt preocupați de organizarea inventarului, pe pregătirile finale mărfurilor și a SKU-urilor de vândut. Cu toate acestea, se poate întâmpla  să fie nevoie să mărești în ultim moment mărfurile și materialele dedicate vânzării. Ca să poți gestiona aceste cereri ai nevoie de volume mai mari de materiale de ambalare și bandă pentru a face față oricărei potențiale creșteri. Aceste articole pot fi depozitate pe termen lung, ceea ce face ca stocul suplimentar să fie mai puțin îngrijorător. Gândește-te la toate lucrurile pentru pregătirea și ambalarea comenzilor, precum și la ceea ce este posibil să ai nevoie pentru a reambala bunurile după ce acestea sunt returnate.

Pentru aceste operațiuni, include și unitățile de rezervă. Aceasta înseamnă asigurarea unui scaner suplimentar de coduri de bare, a unei imprimante, a etichetelor, a căștilor și a instrumentelor similare. Nimeni nu-și dorește să nu poată vinde pentru că nu are instrumentele necesare.

4. Testează sistemele pentru o utilizare ridicată

Un lucru bun de parcurs înainte de Black Friday și Cyber ​​Monday sunt instrumentele pe care le utilizați pentru a face vânzări și a completa comenzile. Testează fiecare proces pe care clienții și echipele din depozit îl folosesc pentru a se asigura că pot face față cererii crescute. Scopul este să identifici posibile probleme care îți pot afecta vânzările, precum și cele care pot afecta capacitatea de a gestiona comenzile.  Astfel, asigură-te că totul funcționează cum trebuie: conexiunile de inventar, instrumente de comandă, cărucioare de cumpărături, gateway-uri de plată, planificare logistică, selecție de transportator, instrumente de preluare și ambalare și orice altceva care este esențial pentru operațiunile tale.

5. Precizează datele limită de livrare

Unele produse și mărfuri necesită conversații cu transportatorii și clienții tăi. Unul dintre cele mai bune exemple sunt termenele cutoff pe care le utilizezi pentru a te asigura că toate comenzile ajung la timp. Companiile de curierat vor publica aceste informații pe site-urile lor web, dar ar trebui să verifici cu operatorul înainte pentru a stabili aceste detalii. Verifică fiecare operator și serviciu pe care îl folosești, astfel încât să poți informa clienții la timp. De asemenea, poți crea un disclaimer special în paginile de finalizare a comenzii sau în coșurile de cumpărături, unde cumpărătorii își selectează și își verifică serviciile de expediere.

Concluzie

Unele companii vor vedea că problemele cresc și schimbările devin prea greu de gestionat pentru a fi rezolvate din timp. În aceste cazuri, poți contacta un furnizor 3PL pentru a vedea ce asistență de urgență îți poate oferi, astfel s-ar putea să găsești un partener capabil să preia o parte din inventarul tău sau să gestioneze anumite comenzi la unitățile din apropiere. Transportatorii locali sunt capabili să mute mărfurile într-un depozit 3PL pentru a accelera procesele. Dacă ești îngrijorat cum faci să treci peste sezonul de vârf din e-commerce și ai nevoie de asistență de ultimă oră, poți apela la un serviciu precum Simplify, care te va ajuta să identifici cele mai bune soluții de ultimă oră pentru business-ul tău.