Cumpărăturile online au explodat cu o creștere puternică estimată la 6,2 miliarde de euro, în 2021, în creștere cu 11% față de 2020, pentru România. Sectorul e-commerce de la noi însumează aproape jumătate din întreaga cifră de afaceri a comerțului electronic din Europa de Est, estimată la 14 miliarde de euro. Această creștere a comenzilor online a determinat multe întreprinderi mici și mijlocii să-și reevalueze eficiența procesului de e-fufillment, multe dintre ele orientându-se spre a căuta soluții de automatizare.

Dacă și tu ai un business e-commerce care încă se bazează în prezent pe procese manuale pentru a pregăti comenzile clienților, este posibil să ai deja dificultăți în a îndeplini așteptările clienților în ceea ce privește livrarea, mai ales pe măsură ce cererile de comenzi cresc.

Ceea ce te-ar putea ajuta în această situație este să distribui externalizarea serviciilor de e-fulfillment către o companie 3PL care operează folosind automatizarea procesării comenzilor.

Pentru a lua în considerare serviciul de externalizare, îți prezentăm mai jos o parte din beneficiile utilizării tehnologiei avansate în automatizarea procesului de e-fulfillment și modul în care acest lucru îți poate influența dezvoltarea magazinul online.

Vei deveni mai profitabil

Automatizarea procesului de e-fulfillment va ajuta business-ul tău e-commerce să obțină mai mult profit, atât în ​​ceea ce privește timpul, cât și asigurarea faptului că personalul se va concentra pe sarcinile dedicate. Cum se poate întâmpla acest lucru? Destul de simplu, în sensul în care automatizarea elimină necesitatea introducerii manuale a datelor, simplificând întregul proces al comenzilor. De asemenea, un astfel de partener de servicii de e-fulfillment are  capacitatea de a procesa rapid volume mai mari de comenzi cu un număr limitat de persoane implicate.

Mai mult echipament tehnologic adecvat manipulării de marfă dintr-un depozit le permite angajaților să se poată concentra pe acele sarcini care să îi ajute să devină mai implicați și mai productivi. Ca rezultat, automatizarea într-un centru de e-fulfillment poate duce la o productivitate mai mare și o pozitivitate la locul de muncă.

Un serviciu mai bun pentru clienți

Clienții care primesc livrări în timp util și fără erori vor reveni să cumpere de la acele magazine online. Iar pentru ca aceștia să se întoarcă, retururile, schimburile și rambursările trebuie să fie realizate rapid și fără probleme. Când se întâmplă să existe o cerere volatilă și neprevăzută, operațiunile de e-fulfillmnet trebuie să fie gata să își schimbe cursul în scurt timp – crescând sau scăzând în funcție de volum.

Estimarea precisă, precum și o imagine clară a gestionării stocurilor, înseamnă să poți planifica cât mai bine stocul de care ai nevoie. Acest lucru este important atunci când vine vorba de optimizarea spațiului din depozit sau de evitarea epuizării stocurilor.

Prin urmare, acuratețea pe care o oferă procesele automatizate îți poate ajuta magazinul online să se dezvolte prin încurajarea clienților de a efectua noi comenzi.

Creșterea volumului de vânzări

Integrarea cu diverse platforme de shopping pentru a ține pasul cu cererea și concurența, îi determină pe comercianții cu amănuntul să gestioneze un număr tot mai mare de canale de vânzare – magazine web, aplicații mobile, piețe online și multe altele. Totodată, oferirea de experiențe de cumpărare fără probleme pentru clienți pe aceste canale poate fi o provocare și adesea presupune multă muncă de administrare.

Indiferent dacă vinzi pe o platformă binecunoscută precum Etsy, Amazon, Shopify WooCommerce sau pe propriul site web, printr-un sistem de gestionare a tuturor comenzilor, îți poți centraliza toate aceste canale pentru a te concentra pe ceea ce contează cel mai mult – livrarea comenzilor clienților la timp.

De asemenea, funcțiile de back-office, cum ar fi contabilitatea și facturarea, sunt gestionate din aceeași platformă. Iar, prin aceasta se elimină necesitatea introducerii manuale a datelor și a riscului de erori.

Concluzie

Prin gestionarea automată a comenzilor de către un centru de e-fulfillment precum Simplify, nu mai trebuie să îți faci griji cu privire la pregătirea, ambalarea și expedierea comenzilor în cel mai scurt timp către consumatorul final. De aceea, automatizarea procesului de îndeplinire a comenzilor este necesară pentru un magazin online, pentru ca tu să te poți ocupa de scalarea acestuia și extinderea bazei de clienți.